
Sinds begin vorig jaar hebben we onze heropening drie keer gepland en weer afgeblazen. En nog is het einde van de “corona” sluiting niet in zicht.
De succesvolle “remake” van onze Kinderboerderij wilden we met onze vrijwilligers en met de gemeenschap om ons heen met een knalfeest vieren. In de periode 2018/19 hadden we zo veel steun en interesse van het publiek, sponsors, bedrijven en donateurs ervaren. En vooral ook een enorme inzet van onze vrijwilligers is een beste reden dat de opening echt gevierd moest worden. Als slotakkoord voor de vernieuwing en als startsein voor de heropening zouden we symbolisch bomen planten. Zonder enig feestgedruis hebben we dat nu toch gedaan. Het plant seizoen laat zich immers niet uitstellen.
Op een boerderij blijft altijd wat te doen en te verbeteren, maar de fase van de vernieuwbouw hebben we afgesloten. We hopen op een gewone seizoenopening per 1 april. Als dat kan en mag nodigen we al onze weldoeners individueel uit om te komen kijken hoe de kinderboerderij erbij staat in zijn nieuwe jas. Dan willen we live onze dank overbrengen samen met onze levende have.
En als of de duivel ermee speelt. Momenteel moeten we al ons pluimvee ophokken vanwege een andere epidemie: de vogelgriep. Er valt helaas ook praktisch niks te zien bij een wandeling rondom het Ganzenbos. Tot de vogeltrek voorbij is moeten onze kippen, eenden, kalkoenen en ganzen binnen of afgeschermd blijven. En dat is geen pretje voor deze buitendieren. Zij zitten ook in “quarantaine”.
De vogelgriep heeft ons er overigens pijnlijk van bewust gemaakt dat we dus eigenlijk toch nog niet klaar zijn met de vernieuwing. Alleen met een volière afscherming kunnen we in de toekomst de boel open houden. Helaas kost dat het nodige geld (€ 1.500,–) dat we (nog) niet hebben. We moeten dus weer op pad bij allen die ons goedgezind zijn. Het zou mooi zijn als we ons pluimvee bij de volgende vogeltrek kunnen beschermen en de ren open kunnen houden. Onze nieuwe bomen kunnen in ieder geval beginnen te groeien en over een paar jaar een flinke schaduw slaan en voor verkoeling gaan zorgen in de steeds hetere zomers.